ViktVäktarna - Chicken vindaloo

Chicken vindaloo

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Många kryddor samsas för att få fram den rätta smaken på en Vindaloo. På många restauranger är Vindaloo den superstarka rätten som ingen vågar beställa, men i detta recept är hettan nedskruvad för att låta de goda smakerna komma fram.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Cocktailtomater

250 g

Chilipeppar

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 msk

Vatten

½ dl

Vitlök

4 klyfta(or)

Garam masala, utan socker

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Kanel

½ tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Vatten

½ dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Ris, okokt

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Honung

1 msk

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Skala och klyfta lök. Klyfta tomat och finhacka chili.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Tillsätt chili, pressad vitlök, garam masala, spiskummin, gurkmeja och kanel och låt steka med under omrörning ca 30 sekunder. Lägg i cocktailtomater, konserverade tomater och vatten. Låt sjuda en stund.
  3. Skär kyckling i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda tills den är klar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda yoghurt med honung.
  6. Toppa grytan med hackad koriander. Servera med ris och honungsyoghurt.