Chili con carne med choklad
9
Points®
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk chili con carne på högrev som får koka sig mört och sedan få sällskap av bönor. Hemligheten bakom denna version är att lite choklad får smälta ner i slutet och skapa en mustigare gryta. Dessutom hjälper chokladen till att balansera ut syran från tomaterna.
Ingredienser
Nöt högrev (fett bortskuret)
600 g
Rapsolja
1 msk
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
1 klyfta(or)
Paprika
1 st, röd
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Krossade tomater
1 förp
Matlagningsvin, rött
2 dl
Köttfond
2 msk, gärna oxfond
Choklad mörk
20 g
Farinsocker
1 tsk
Citron
1 tsk, pressad
Svarta bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, gärna blandade