ViktVäktarna - Chili con carne med bönor och majs

Chili con carne med bönor och majs

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili con carne är en riktig klassiker och brukar gå hem hos de flesta. Servera din chili con carne med stor sallad och kanske en bit bröd och en klick gräddfil.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1-2 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Nötfärs 5%

500 g

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Tomater, hela konserverade

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Chilipulver

1 tsk

Mejram

1 tsk

Instruktioner

  1. Tärna lök och paprika. Finhacka chili och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn färs. Tillsätt grönsakerna och lät fräsa med ca 5 minuter.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och majs, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, hela tomater och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar, chili och mejram.
  4. Servera med en stor sallad.

Anteckning

Har du gott om tid så låt grytan få stå och puttra en längre stund, då hinner smakerna riktigt gotta till sig.