ViktVäktarna - Chokladbiscotti

Chokladbiscotti

2
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
80
Svårighetsgrad
Medel
Biscottis gjorda med choklad, kaffe och valnötter är en given hit!

Ingredienser

Choklad mörk

170 g

Vetemjöl

280 g

Kakao

45 g

Vaniljsocker

2 tsk

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Socker

200 g

Ägg

2 st

Äggvita

2 st

Kaffe

2 msk, kokt

Valnötter

60 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg ca en tredjedel av den i en matberedare tillsammans med mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt tills chokladen är finfördelad.
  3. Vispa socker, ägg och äggvitor till en pösig smet. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med kaffe, nötter och resterande choklad. Degen kommer att vara ganska kladdig.
  4. Dela upp degen i 4 bitar och rulla 30 cm långa längder. Lägg över på två plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är genombakade, ca 20 minuter. Låt svalna på plåten ca 15 minuter.
  5. Sänk värmen till 125°.
  6. Dela längden i drygt 1 cm-tjocka skivor så att du totalt får 20 bitar per längd. Fördela ut kakorna stående på plåtarna och sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler.