Foto av Chokladtryffel med crunch från WW ViktVäktarna

Chokladtryffel med crunch

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Lätt
Riktigt goda chokladtryfflar med apelsinsmak och crunch.

Ingredienser

Choklad vit

100 g

Vispgrädde 40% ovispad

1 dl

Smör

25 g

Honung

1 tsk

Juice koncentrerad

1 tsk, apelsin

Choklad mörk

200 g

Digestivekex

4 st

Instruktioner

  1. Hacka vit choklad och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen på 175° ca 10 minuter tills den fått lite färg.
  2. Värm upp grädde tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt honung, apelsinjuice och hackad mörk choklad. Ta bort från plattan och blanda tills chokladen smält.
  3. Krossa kexen och blanda ner i chokladgrädden tillsammans med den vita chokladen. Häll upp i en form (15x20 cm) klädd i plastfolie.
  4. Låt stelna i kylen, ta bort plastfolien och dela i mindre trekanter.