ViktVäktarna - Citronbakad torsk med rostad kål och paprikasås

Citronbakad torsk med rostad kål och paprikasås

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk som bakas i ugn med citron och chili och sen serveras med rostad blomkål och broccoli och en sås på grillad paprika, kikärter, vitlök, granatäpplesirap och spiskummin. Detta är en rätt du garanterar kommer laga mer än en gång!

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

2 stånd

Olivolja

1 msk

Torsk

600 g

Citron

1 st

Chili flakes

½ tsk

Granatäpple

1 st

Persilja

1 msk

Granatäppelsirap

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Grillad paprika i lag (utan olja)

370 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Granatäppelsirap

2 tsk

Spiskummin

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  2. Dela blomkål och broccoli i mindre bitar och strimla stammarna. Blanda med olja och salt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått lite färg och mjuknat något, ca 15 minuter. Sänk värmen till 150°, men låt plåten med kål vara kvar längst ner i ugnen.
  3. Lägg avrunnen paprika, avrunna kikärter och skalad vitlök i en matberedare och mixa till en helt slät sås. Blanda ner 2 tsk granatäpplesirap och smaka av med spiskummin och salt.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form och pressa över lite citronsaft. Riv över citronskal och strö över flingsalt och chili flakes. Sätt in i ugnen tills den är så genomstekt du vill ha den, ca 10 minuter.
  5. Blanda granatäpplekärnor med hackad persilja och 1 tsk granatäpplesirap.
  6. Fördela paprikasåsen i djupa tallrikar och fyll på med den rostade kålen, fisken och toppa med granatäpplekärnorna.

Anteckning

Har du inte granatäpplesirap funkar det fint att byta till en ljus crèma di balsamico. Frysta (men tinade) granatäpplekärnor funkar bra och sparar tid.