Citronkyckling med parmesanspaghetti - ViktVäktarna

Citronkyckling med parmesanspaghetti

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem sa att det måste ta tid att laga riktigt god mat? Se detta smarriga middagstips - perfekt för den som vill spara tid i vardagen - på kycklingpasta i krämig sås med en härlig mix av smaker från parmesan, citrus och persillade. Vardagslyx!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Citron

1 st

Persillade

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Parmesanost

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Haricots verts

150 g

Instruktioner

  1. Dela kyckling i mindre bitar. Strimla purjolök.
  2. Hetta upp olja i en traktörpanna och bryn kycklingen. Blanda ner purjolök och låt steka med tills den är mjuk. Pressa över citron och krydda med persillade, salt och peppar.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner pasta, parmesan och matlagningsbas i kycklingpannan. Låt bli varmt.
  4. Koka upp haricots verts hastigt i lättsaltat vatten och servera till pastan.

Anteckning

Parmesan är det franska, och numera internationella, namnet på Parmigiano-Reggiano och det är endast denna ost som får kallas parmesan. Det finns andra ostar med liknande egenskaper, t ex Grana Padano, och i många recept går det att byta parmesan till denna.