Foto av Clementinkyckling med fänkålsgratäng från WW ViktVäktarna

Clementinkyckling med fänkålsgratäng

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling ugnsbakad i clementinsaft och saffran, serveras med en tomatbaserad och parmesangratinerad fänkålsgratäng. Mumsigt!

Ingredienser

Fänkål

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Panko ströbröd

50 g

Parmesanost

50 g

Citron

1 st

Clementin

6 st

Saffran

1 pkt

Kycklingbröstfilé

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär fänkål i mindre bitar. Hacka lök och fräs i olja tills den börjar få färg. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, buljongtärning och fänkål och låt småkoka 15 minuter.
  3. Salta och peppra och häll över i en ugnsfast form. Blanda panko, riven parmesan och skal från en citron och strö över gratängen.
  4. Pressa clementinerna och blanda med salt, peppar och saffran. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll clementinsaften över.
  5. Ställ in kycklingen och gratängen i ugnen på ca 20 minuter tills gratängen är gyllenbrun och kycklingen genomstekt.