Coq au vin med kycklingbullar
14
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bjudgrytan framför nästan alla andra! Fast här uppdaterad med kycklingfrikadeller som variation till det klassiska originalet. Perfekt mat att förbereda och bara värma på medan potatisen kokar och du snackar med gästerna.
Ingredienser
Potatis
600 g
Jordärtskocka
400 g
Kycklingbacon
100 g
Purjolök
1 liten(t)/små
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Champinjoner
250 g, små
Lök
10 liten(t)/små, steklök
Rapsolja
2 tsk
Vin, rött 11%
2 dl
Vatten
3 dl
Kycklingfond
1½ msk
Socker
½ tsk
Schalottenlök
2 st
Kycklingfärs 5%
500 g
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vatten
1 liter
Kycklingbuljongtärning
2 st
Smör
1 msk
Mjölk 0,5%
1½ dl
Timjan
2 msk, färsk