Coq au vin med potatismos
8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna franska klassiker blir aldrig omodern! Lök, bacon, svamp och kyckling i en mustig rödvinssås, serverad med potatismos. I vanliga fall tar denna gryta ganska lång tid, men här har vi speedat upp den lite. Men har du tid, är det gott att låta den sjuda ännu längre under lock för att få fram ännu mustigare smaker.
Ingredienser
Schalottenlök
3 st
Kotlettbacon
4 skiva(or)
Champinjoner
250 g
Kycklingbröstfilé
600 g
Potatis
800 g
Tomatpuré
1 msk
Margarin flytande 80%
2 tsk
Vetemjöl
2 msk
Matlagningsvin, rött
2 dl
Vatten
2 dl
Hönsbuljongtärning
1 st
Rosmarin
1 stjälk(ar)
Mjölk 0,5%
1½ dl
Lättmargarin 40%
1 msk
Bladpersilja
1 knippe(n)