ViktVäktarna - Cottage cheesewraps med grekisk sallad

Cottage cheesewraps med grekisk sallad

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Dessa cottage cheesewraps måste ni testa! Cottage cheese mixas tillsammans med ägg och kryddor till en slät smet, som sedan bakas i ugnen. Blir som tunna, sega och smarriga omeletter att fylla med vad du gillar bäst! Dessa har vi fyllt med en klassisk grekisk sallad och örter. Den perfekta luchen.

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 1,5%

1½ dl

Ägg

1 st

Oregano

½ tsk, torkad

Salt

¼ tsk

Cayennepeppar

1 krm

Sallad

2 blad, isberg

Lök

½ st, röd/röda, liten

Gurka

1 bit(ar)

Cocktailtomater

6 st

Oliver i saltlag

6 stor(t)/stora

Rödvinsvinäger

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

20 g

Oregano

½ msk, färsk

Mynta

½ msk, färsk

Svartpeppar

1 krm

Flingsalt

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Mixa cottage cheese, ägg, oregano, salt och cayenne till en slät smet med stavmixer eller i en matberedare. Bre ut två tunna, jämna cirklar på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills smeten stelnat, ca 15 minuter. Låt svalna något och dra sedan försiktigt loss från bakplåtspappret.
  3. Strimla sallad, skriva lök tunt, skär gurkor i halvmånar och skiva tomater och oliver.
  4. Fyll cottage cheesewraps med grönsaker, oliver, smulad feta och örter. Ringla över vinäger, mal över svartpeppar och strö över flingsalt.