ViktVäktarna - Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

Crostini med ädelost, fikon och honungsbalsamico

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjorda crostini toppade med fikon, reducerad balsamvinäger smaksatt med honung, ädelost, ruccola och valnötter. Passar lika bra som snacks till glöggen på julen eller till champagnen på nyår, så varför välja?

Ingredienser

Baguette à 30 cm

1 st

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

6 msk

Honung, flytande

1½ msk

Fikon, färska

4 st

Ädelost 30%

140 g

Ruccola

70 g

Valnötter

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skiva upp baguetten i 16 skivor och pensla lätt med olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är krispiga, ca 10 minuter.
  3. Låt balsamvinäger koka upp i en kastrull och sedan sjuda på låg värme tills ca 2 ½ msk kvarstår. Ta från värmen och blanda ner honung.
  4. Skär fikonen i kvartar. Fördela ost, ruccola och fikon på crostinis. Ringla över honungsbalsamico och toppa med nötter.