Eggs Benedict med rökt lax
4
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Vad är lyxigare än en Eggs Benedict en långsam helgmorgon? Inte mycket skulle vi tro! I denna variant har vi bytt ut bacon mot kallrökt lax och den blir, om möjligt, ännu godare! Dessutom toppar vi den med ett något smartare alternativ till den smörstinna hollandaisesåsen som är både otroligt god och enkel. Eggs Benedict funkar lika bra till frukost, som till brunchen eller en lättare lunch.
Ingredienser
Mjölk 0,5%
¾ dl
Majsstärkelse (redning)
1½ tsk
Citron
2 tsk, pressad
Senap (dijon)
¼ tsk
Smör
1 tsk
Dill
1 tsk, hackad
Citron
½ st, ¼ tsk rivet citronskal
Vatten
1½ liter
Ättikssprit
1 msk
Salt
1 tsk
Ägg
2 st
Bröd ljust/vitt
2 skiva(or)
Lax kallrökt
40 g