ViktVäktarna - Engelska scones

Havrescones

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Scones avnjuts bäst till Afternoon tea på traditionellt engelskt vis! Dessa scones görs på havregryn och filmjölk så att de blir extra krispiga och goda.

Ingredienser

Havregryn

1¼ dl

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Salt

½ tsk

Margarin 80%

50 g

Fil, lättfil 0,5%

1¾ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Lägg i margarinet och smula ihop det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda hastigt ihop till en deg.
  4. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Sätt in i ugnen tills de är klara, ca 10-12 minuter.