ViktVäktarna - Fänkålsrostade betor med apelsin och pistage

Fänkålsrostade betor med apelsin och pistage

2
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Betor som rostas i ugnen med olja, salt och fänkålsfrön är hur gott som helst! Ännu godare blir det om de sedan blandas med en apelsin- och vinägerreduktion och pistagenötter!

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st, små

Rapsolja

2 tsk

Fänkålsfrön

1 tsk

Apelsin

1 st

Balsamvinäger

2 msk

Pistagenötter

30 g, skalade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och klyfta betorna. Lägg i en ugnsfast form i metall och blanda med olja, salt och fänkålsfrön. Sätt in i ugnen tills de är genombakade, ca 40 minuter. Blanda runt då och då. Lägg över betorna i en skål och täck med folie.
  3. Skala apelsinerna med ett ciseleringsjärn, lägg skalremsorna åt sidan.
  4. Pressa ner ca ½ dl apelsinsaft i formen som betorna bakades i. Tillsätt vinäger och sätt på en varm platta. Låt koka upp och vispa tills det reducerats till ca hälften. Häll reduktionen över betorna och blanda runt.
  5. Toppa med apelsinskalen och pistagenötter och servera.