Foto av Färs- och kålgryta från WW ViktVäktarna

Färs- och kålgryta

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Saftigt och gott blir det med kål i denna färsgryta, som är smidig och lätt att tillaga.

Ingredienser

Spetskål

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Nötfärs 10%

400 g

Olivolja

1 msk

Japansk soja

1 msk, japansk

Bulgur, okokt

2 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela, skär bort rotstocken och strimla kålen. Skala och strimla löken. Fräs löken i hälften av oljan, tillsätt färsen och fräs den smulig. Fräs kålen i resterande olja och blanda sedan ner färs och lök. Häll på soja och krydda med salt och peppar. Koka bulgur under tiden. Servera grytan med bulgur, riven morot och en klick fraiche.