Foto av Färsbiffar med potatis- och blomkålsmos från WW ViktVäktarna

Färsbiffar med potatis- och blomkålsmos

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med blomkål, vitlök, svamp och persilja blir potatismoset mer spännande. Biffar kryddade med basilika gör det hela riktigt läckert!

Ingredienser

Potatis

600 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g, eller kantareller

Mjölk 0,5%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Basilika

1 msk

Senap (dijon)

1 msk

Margarin flytande 80%

3 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Lägg i buljongtärningen i potatisvattnet. Skär blomkålen i mindre bitar och låt koka med potatisen mot slutet. Häll av kokvattnet men spara 1-2 dl. Dela svampen i mindre bitar och stek i 1 tsk margarin. Mosa potatis och blomkål med potatisstöt, tillsätt mjölk och vispa till ett luftigt mos. Rör ner pressad vitlök, svamp, salt, peppar och hackad persilja i moset. Blanda färsen med basilika, senap, salt och peppar. Forma till biffar och stek i resterande margarin. Servera med mos och kokta grönsaker.