ViktVäktarna - Färsk ananaspaj

Färsk ananaspaj

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Ananaspaj är sött och gott och passar utmärkt både som efterrätt eller eftermiddagsfika!

Ingredienser

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

2 tsk

Socker

½ dl

Margarin flytande 80%

150 g

Ananas

2 st, mogna

Fraiche 5%

2 dl

Socker

½ dl

Vaniljsocker

½ tsk

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Skala och ansa ananas och dela i mindre bitar. Lägg i en matberedare/mixer och krossa ananasen grovt. Koka upp krosset i en kastrull och låt koka ett par minuter, låt sedan svalna. Lägg krosset i en sil och låt den mesta av vätskan rinna av.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och margarin till en deg och tryck ut i en pajform. Ställ kallt medan fyllningen förbereds.
  4. Blanda fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål. Blanda ner ananasen.
  5. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Se till att pajen har stannat.

Anteckning

Genom att koka ananasen i sin egen lag blir den riktigt söt och god och man får dessutom bort den lite bittra smak som kan finnas i färsk ananas.