ViktVäktarna - Färsk frukt med ingefärskräm

Färsk frukt med ingefärskräm

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
En enkel och fräsch efterrätt med en massa färsk frukt och en mumsig kräm med smak av syltad ingefära.

Ingredienser

Äggula

2 st

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Syltad ingefära

1 msk, hackad/hackat

Mango

1 st

Vindruvor

20 st

Apelsin

1 st

Melon

½ st, galiamelon

Passionsfrukt

2 st

Syltad ingefära

3 msk, lag

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Låt såsen puttra (ej koka!) under omrörning till en kräm. Låt krämen svalna och blanda sedan ner ingefära och spad.
  2. Ansa och skär frukten i bitar och blanda till en fruktsallad.
  3. Servera fruktsalladen med ingefärskrämen.

Anteckning

Syltad ingefära är ingefära inlagd i en söt sockerlag och är därför både söt och stark på samma gång. Den är väldigt god i desserter men funkar också fint i mat. Testa den finhackad i en chilimarinad till exempelvis lax eller i en kycklinggryta med asiatiska smaker.