ViktVäktarna - Filodegspaj med ost och spenat

Filodegspaj med ost och spenat

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk inbakad paj med spenat och ost och med ett frasigt lock av filodeg. Passar både som middag tillsammans med en sallad en vanlig vardagskväll, och som del i ett buffébord, t ex på midsommar eller kräftskivan.

Ingredienser

Filodeg

200 g

Olivolja

2 msk

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg filodegsplattor omlott i en pajform så att de hänger över kanten, pensla lite olivolja mellan varje lager.
  3. Hacka lök och fräs i margarin tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt spenat och fräs tills spenaten blivit mjuk. Salta och peppra.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk, smula ner salladsost.
  5. Lägg spenatblandningen i formen och häll över äggblandningen. Vik över filodegen från kanterna.
  6. Grädda ca 30 minuter, kontrollera att fyllningen stelnat.