Fish and chips med citronsås
9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du har säkert både ätit, och gjort, fish and chips tidigare. Men du har förmodligen inte gjort denna variant på chips (eller pommes som vi gärna kallar dem här). Potatis skärs i tunna stavar, kokas försiktigt i vatten med ättikssprit och bikarbonat och rostas sedan i ugn tills de blir helt fantastiskt krispiga. Detta recept måste du testa!
Ingredienser
Vatten
1½ liter
Ättikssprit
1 msk, 12%
Salt
½ msk
Bikarbonat
½ tsk
Potatis
600 g, stora
Rapsolja
1 msk
Torsk
600 g
Vetemjöl
½ dl
Ägg
1 st
Panko ströbröd
1½ dl
Margarin flytande 80%
1 msk
Grekisk yoghurt 0%
1 dl
Majonnäs, lätt 30%
2 msk
Citron
1 st
Honung
1 tsk
Sallad
70 g