ViktVäktarna - Fiskgratäng med pizzasmak

Fiskgratäng med pizzasmak

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskgratäng går att variera hur mycket som helst. Testa denna goda variant med smak av pizza, en riktig publikfriare!

Ingredienser

Kolja

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Tomatpuré

2 msk, 2-3 msk

Pizzakrydda

1 msk, 1-2 msk

Salt

2 krm

Peppar

1 krm

Ost riven 17%

2 dl

Potatis

1 kg

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Mangold

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatis.
  2. Lägg fisk i en ugnsfast form, salta och peppra.
  3. Blanda ihop matlagningsbas, tomatpuré, pizzakrydda, salt och peppar i en bunke. Häll såsen över fisken och strö på riven ost. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  4. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Servera fiskgratängen med potatismos och sallad.