ViktVäktarna - Fiskgratäng

Fiskgratäng

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk och enkel fiskgratäng smaksatt med citron och dill sitter fint alla dagar i veckan (eller i alla fall en dag i veckan).

Ingredienser

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Spenat, färsk

65 g

Torsk

600 g

Schalottenlök

2 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Dill

1 knippe(n)

Citron

1 st

Ost 24%

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Smörj en ugnsfast form med margarin. Lägg spenat i botten och torsken ovanpå. Hacka lök och strö över. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och vispa ner maizena. Lägg i hackad dill och smaka av med pressad citron och eventuellt lite salt och peppar. Häll såsen över fisken och strö på ost. Sätt in i ugn ca 20-25 minuter.
  5. Servera med potatis.