Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Fiskgryta med smak av apelsin och ingefära från WW ViktVäktarna

Fiskgryta med smak av apelsin och ingefära

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lättlagad fiskgryta med paprika, minimajs och ingefära. Kan du motstå?

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g, eller annan vit fisk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora, eller gul lök

Paprika

2 st, gärna olika färg

Minimajs

200 g

Fraiche 5%

2 dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Apelsin

1 st, 3 msk saft

Ingefära

3 cm, färsk

Sambal oelek

1 tsk

Salt

½ tsk

Fiskbuljongtärning

½ st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatis. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Skala och skiva löken och strimla paprikan. Lägg lök, paprika och minimajs på fisken.
  3. Vispa ihop fraiche, mjölk, apelsinsaft, riven ingefära, sambal och salt i en gryta. Låt koka upp och lägg i buljongtärningen och koka tills den löst sig. Häll det över fisken.
  4. Ställ in i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera med pressad potatis och morötter.
  5. Tips! Gör potatismos eller servera med kokt ris. Purjolök passar också bra i fiskgrytan.