Fiskgryta med vitlökssås
4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att koka sin egen räkfond som bas till fisk- och räkgryta blir otroligt gott och är enklare än du tror!
Ingredienser
Skalade räkor
300 g, 1 kg räkor med skal (spara skalet)
Lök
1 st, gul/gula
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Tomatpuré
2 msk
Matlagningsvin, vitt
2 dl
Fiskfond
1 msk
Purjolök
½ medelstor(t)/medelstora
Sötpotatis okokt
300 g
Fänkålsfrön
1 tsk, stötta
Cayennepeppar
1 krm
Citron
1 st
Lax
250 g, i bitar
Torsk
250 g, i bitar
Fraiche 5%
2 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Dill
1 dl