Fisksoppa med fänkål
8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fisksoppa med klassiska smaker av tomat och fänkål. Riktigt gott och värmande med vitlöksaioli och en bit bröd.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
1 klyfta(or)
Rapsolja
2 tsk
Tomater, hela konserverade
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Matlagningsvin, vitt
2 dl
Vatten
5 dl
Fiskbuljongtärning
2 st
Apelsin
1 st
Timjan
1 tsk
Rörsocker
2 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Tabasco
2 droppe(ar)
Lax
500 g
Baguette à 10 cm
4 st
Majonnäs, lätt 30%
4 msk
Senap (dijon)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)