ViktVäktarna - Fisksoppa med fänkål

Fisksoppa med fänkål

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fisksoppa med klassiska smaker av tomat och fänkål. Riktigt gott och värmande med vitlöksaioli och en bit bröd.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp

Tomatpuré

1 msk

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Vatten

5 dl

Fiskbuljongtärning

2 st

Apelsin

1 st

Timjan

1 tsk

Rörsocker

2 tsk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Tabasco

2 droppe(ar)

Lax

500 g

Baguette à 10 cm

4 st

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skala och strimla lök. Strimla fänkål. Skala och skiva vitlök tunt. Bryn allt glansigt i olja i en stor gryta.
  2. Klipp tomater i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med tomatjuicen från förpackningen. Tillsätt tomatpuré, matlagningsvin, vatten, buljongtärningar, rivet apelsinskal, apelsinsaft, timjan, socker, salt, peppar och tabasco. Sjud på svag värme 30 minuter.
  3. Skär laxen i kuber. Ta av soppan från plattan och lägg i laxen och låt fisken tillagas några minuter på eftervärme.
  4. Blanda majonnäs, dijonsenap och pressad vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med aioli och en bit bröd.