ViktVäktarna - Fisktacos med syrlig äpple- och kålsallad

Fisktacos med syrlig äpple- och kålsallad

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacos till helgen är alltid en god idé! Testa dessa smarriga med pankopanerad fisk, en riktigt god variant på coleslaw med kål, morot och äpple. Och så toppat med en chipotle- och limekryddad fraiche. Så gott!

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

200 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Lime

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Chipotlepasta

1 msk, 2-3 tsk

Torsk

500 g, torskrygg

Panko ströbröd

1½ dl

Ägg

2 st

Solrosolja

1 msk

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Riv morötter, kål och äpple grovt. Blanda med saft och skal från lime och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda fraiche med chipotlepasta och pressa i lite lime.
  4. Dela fisken i mindre bitar. Lägg panko i en skål. Vispa upp äggen i en annan skål. Doppa torskbitarna först i ägget och sedan i panko.
  5. Värm olja i en panna och stek fiskbitarna tills de är gyllene.
  6. Fyll tortillabröden med kålsalladen, fisken och såsen.