ViktVäktarna - Flapjacks med fikon och hasselnötter

Flapjacks med fikon och hasselnötter

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Lätt
Den här lättbakade havrekakan innehåller bara ett fåtal ingredienser, men smakar underbart.

Ingredienser

Hasselnötter

25 g

Margarin flytande 80%

150 g

Fiberhusk

2 msk

Havregryn

150 g

Farinsocker

75 g

Apelsin

½ st

Fikon, färska

4 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190° (varmluftsugn 170°). Klä en bakform (25x17 cm) med bakplåtspapper.
  2. Rosta hasselnötter i en torr stekpanna och grovhacka dem. Blanda margarin med havregryn, fiberhusk, farinsocker, hasselnötter, apelsinskal och 1 msk apelsinsaft.
  3. Grovhacka fikon och strö ut dem i formens botten. Klicka smeten över. Sprid ut, tryck till och jämna till smeten.
  4. Grädda i ugn 30-35 minuter eller tills kakan blir gyllenbrun. Låt svalna i formen och skär sedan i 16 bitar.