Foto av Fläskfilé i fruktsås från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i fruktsås

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fläskfilé med banan och curry är en festlig kombination som även barnen gillar. Servera med ris och en fräsch sallad till.

Ingredienser

Ris, okokt

3½ dl

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Banan

1 st

Currypasta

½ msk

Köttbuljong

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Instruktioner

  1. Tillaga riset enl förp. Dela, kärna ur och klyfta äpplet. Bryn filén och äpple i margarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över det i en ugnsform, stek i ugn 175° ca 20 min. Hacka lök, dela bananen i bitar, fräs det tillsammans med currypastan i en kastrull. Häll på buljong och låt det sjuda 2-3 min. Tillsätt grädde, sjud någon minut. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad.