Foto av Fläskfilé i rosa sås från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i rosa sås

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här är en rätt som kommer gå hem hos hela familjen! Fläskfilé i en sås av fraiche, chilisås, vitlök, rosépeppar och persilja. Mums!

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Japansk soja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rosépeppar

1½ msk

Persilja

2 msk

Sallad

70 g, i påse

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skala och finhacka lök.
  3. Skiva filén och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra.
  4. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg. Blanda i fraiche, grädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  5. Lägg i kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra i ca 5 min eller tills köttet är klart.
  6. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja. Servera med pressad potatis och sallad.