ViktVäktarna - Fläskytterfilé i mangosås

Fläskytterfilé i mangosås

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi ett perfekt vardagsrecept. Det är enkelt, du behöver inte köpa hem många ingredienser, det går snabbt och viktigast av allt - det är gott! Fläskfilén går utmärkt att byta ut mot både kyckling och quorn.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskytterfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Vetemjöl

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Mango chutney

½ dl

Köttfond

1 msk

Paprika

1 st, röd

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis.
  2. Skiva fläskytterfilé och bryn i margarin.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt fräsa med en stund.
  4. Strö över mjöl och blanda ner matlagningsbas, mjölk, mango chutney och fond. Låt det sjuda ca 5-10 minuter.
  5. Skiva paprika, blanda ner och låt det sjuda en stund till.
  6. Pressa potatisen och servera till.