ViktVäktarna - Fläskytterfilé med örtdoftande rotfruktsgratäng

Fläskytterfilé med örtdoftande rotfruktsgratäng

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god vardagsrätt för hela familjen.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Sallad

70 g

Potatis

500 g

Morot

250 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Oregano

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ost riven 17%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatis, morot, palsternacka och rotselleri tunt. Koka i vatten ca 5 min. Häll av vattnet.
  3. Blanda rotfrukterna med oregano, pressad vitlök, halva mängden ost, salt och peppar. Lägg alltihop i en ugnssäker form och häll över matlagningsbas. Strö över resten av osten och ställ in i nedre delen av ugnen 25-30 min.
  4. Stek skivor av fläskytterfilén i margarin, salta och peppra. Servera med gratängen tillsammans med en grönsallad.