ViktVäktarna - Focaccia garden

Focaccia garden

4
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
25
Svårighetsgrad
Medel
Dags att leka mer med maten! Focaccia garden är en av de hetaste mattrenderna just nu, vilket naturligtvis inte är svårt att förstå. Focaccia är ju både galet gott, enkelt att göra och denna variant är dessutom hur rolig som helst. Så gräv lite i din grönsakslåda, köp hem lite örter, på med förklädet och börja skapa!

Ingredienser

Jäst

¼ pkt

Honung, flytande

½ msk

Salt

½ msk

Vatten

3 dl, ljummet

Olivolja

1 dl

Vetemjöl

7 dl, special

Olivolja

3 msk

Sparris

2 st

Cocktailtomater

2 st

Färska örter

1 kruka(or), t ex oregano, salvia, persilja, basilika

Ärtskott

2 dl

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda, stor

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda ihop jäst, salt, honung och vatten tills jästen är upplöst. Blanda ner olja och sedan mjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg, 5-10 minuter.
  2. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Olja in en bakplåt (ca 30x40 cm) med 1 msk olja och tryck ut degen. Låt jäsa övertäckt ytterligare 30-40 minuter.
  5. Hyvla sparris på längden, gärna med en osthyvel, skiva lök tunt, halvera tomater och skiva chili.
  6. Tryck ner fingrarna i degen så det formas små gropar i den och ringla över resterande olja. Lägg ut i all topping i form av ett landskap. Toppa med flingsalt och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt svalna och skär upp.