Foto av Fransk chokladmousse från WW ViktVäktarna

Fransk chokladmousse

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns inte mycket som slår en riktigt god chokladmousse, serverad med färska bär. En nypa salt i moussen förhöjer smaken, så missa inte den!

Ingredienser

Choklad mörk

100 g

Äggvita

3 st

Salt

1 krm

Bär, färska

2 dl

Instruktioner

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Ställ chokladen åt sidan och låt svalna utan att stelna.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum tillsammans med salt.
  3. Rör ner lite av äggvitan i chokladen. Vänd sedan ner chokladen i äggvitan. Lägg upp i skålar och ställ in i kylen.
  4. Toppa med bär när desserten ska serveras.