ViktVäktarna - Freekehsallad med rostade grönsaker och harissasås

Freekehsallad med rostade grönsaker och harissasås

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och matig sallad som funkar som tillbehör till mycket.

Ingredienser

Butternutpumpa

½ st

Rapsolja

2 tsk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

150 g

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Freekeh okokt

3 dl

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Olivolja

1 msk

Citron

½ st

Bladpersilja

2 msk, hackad

Dill

2 msk

Mynta

1 msk

Harissapasta

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och tärna pumpa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Sätt in i ugn ca 15 minuter.
  3. Skiva zucchini tunt. Tärna aubergine. Skiva fänkål. Halvera champinjoner. Lägg över på ugnsplåten med pumpa, krydda med spiskummin och paprikapulver, blanda runt och sätt in i ugnen ytterligare 30 minuter.
  4. Koka freekeh enligt anvisning på förpackningen.
  5. Vispa ihop olja, pressad citronsaft, persilja, dill och mynta.
  6. Blanda ihop harissa med yoghurt.
  7. Blanda avrunnen freekeh med de rostade grönsakerna och dressingen. Lägg upp på ett fat och servera med såsen.

Anteckning

Freekeh är ett grönt vetekorn som är rikt på protein. Du hittar det i välsorterade livsmedelsbutiker.