Fried rice med hoisinglaserad tofu
8
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fried rice är något av en nationalrätt i Thailand och det är lika enkelt som det är gott. Dessutom helt perfekt om du har överblivet ris kvar sedan gårdagen. Denna variant är neutralt smaksatt med vitlök och soja och serveras med hoisinglaserad tofu, sesamfrön och pressad lime. Så från och med nu, koka alltid mer ris än ni äter, så har ni en snabblagad och mumsig middag imorgon!
Ingredienser
Ris, okokt
2 dl
Salladslök
1 knippe(n)
Sockerärter
150 g
Sesamolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Japansk soja
2 msk, japansk
Tofu, fast
400 g
Hoisinsås
4 msk
Rapsolja
1 tsk
Sesamfrön
1 msk
Lime
1 st