Fried rice med kyckling
15
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om Pad Thai är den rätt vi mest förknippar med Thailand, är Fried rice förmodligen den näst mest kända. Tricket är att ha en riktigt het stekpanna så att riset snabbt blir stekt, utan att bli mjöligt och poröst. Denna rätt är dessutom perfekt om du har överblivet ris från gårdagens middag och inte riktigt vet vad du ska göra med det.
Ingredienser
Ris, okokt
2 dl, basmati
Schalottenlök
2 st
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Sockerärter
100 g
Kycklinglårfilé
600 g
Jordnötsolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Japansk soja
2 msk, ljus
Sweet chilisås
½ dl
Ägg
2 st
Lime
1 st
Koriander
1 kruka(or)