ViktVäktarna - Fried rice med svamp och halloumi

Fried rice med svamp och halloumi

10
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här slänger vi in den cypriotiska osten i en klassisk asiatisk resträtt och det är minsann en fin korsning av två kök! Fried rice blir bäst med dagsgammalt kokt och kallt ris. Så koka gärna det dagen innan du planerar att äta det – så sparar du dessutom tid.

Ingredienser

Sushiris

2 dl

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Halloumi

150 g

Salladslök

3 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Rapsolja

1 tsk

Sesamolja

1 tsk

Ägg

3 st

Japansk soja

½ dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Koka ris och låt svalna i kylen.
  2. Tärna morötter smått, dela svamp i mindre bitar, tärna halloumi i 0,5 cm-tjocka tärningar, strimla salladslök och finhacka vitlök och ingefära.
  3. Hetta upp rapsolja i en panna och stek halloumitärningarna tills de är gyllene. Lägg åt sidan.
  4. Hetta upp sesamolja i samma panna och stek morötter och svamp några minuter. Låt vitlök, det vita på salladslöken och ingefära steka med ca 1 minut under omrörning. Blanda ner riset och låt det steka med en stund.
  5. Vispa upp ägg och häll på tillsammans med soja och halloumitärningarna. Blanda runt och stek vidare tills äggen stelnat.
  6. Toppa med det gröna på salladslöken och servera med limeklyftor och ev. mer soja.