ViktVäktarna - Frittata med chèvre och sparris

Frittata med chèvre och sparris

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lyxig frittata med chèvre, sparris, lök, dill, citron och pumpafrön. Så gott!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Sparris

1 knippe(n)

Olivolja

2 tsk

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Citron

1 st

Dill

1 msk, färsk, hackad

Getost (chèvre)

100 g

Pumpakärnor

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Finhacka lök. Blanchera sparris.
  3. Värm olja i en ugnsfast panna och stek lök på medelvärme i 5-10 minuter tills den mjuknar.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och rivet citronskal, dill och hälften av osten.
  5. Skär hälften av sparrisen i små bitar och blanda ner i löken. Blanda ner äggstanningen och tillaga på låg värme 5-10 minuter tills frittatan nästan stelnat.
  6. Strö över resterande sparris, ost och pumpafrön. Sätt in pannan i ugnen några minuter tills frittatan stelnat helt och fått fin färg.

Anteckning

Ju längre du steker löken, desto mer aromatisk och söt blir den och frittatan blir därmed ännu godare. Se till att sänka värmen då bara.