ViktVäktarna - Frittata med rökt lax och ärter

Frittata med rökt lax och ärter

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Frittata är lika gott till lunch som till middag! Testa denna löjligt goda frittata med kallrökt lax, ärter, senap, citron och persilja. Toppad med en kapris- och persiljeröra.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

8 st

Citron

1 st

Senap (dijon)

2 msk

Bladpersilja

3 msk

Gröna ärter

200 g

Rapsolja

1 tsk

Lax kallrökt

300 g

Kapris

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Finhacka lök.
  3. Värm olja i en ugnsfast panna och stek löken 5-10 minuter tills den mjuknat. Vispa under tiden ihop ägg, en skvätt vatten, rivet citronskal, senap och 2 msk persilja.
  4. Blanda ner ärter i löken och låt steka med hastigt. Dela laxen i munsbitar och lägg ner i pannan. Häll över äggen, rör varsamt och tillaga sedan på låg värme ca 10 minuter tills omeletten nästan har stelnat.
  5. Sätt in pannan i ugnen några minuter tills den stelnat helt och fått fin färg.
  6. Blanda ihop 1 msk hackad persilja med kapris. Strö blandningen över frittatan och servera sedan med citronklyftor.

Anteckning

Imponera på gästerna med rostad kapris! Häll av lagen från kaprisen och rosta i ugn på 175° ca 1 timme. De blir härligt knapriga och toppengoda att ha på omeletten, men även på sallader, soppor och liknande.