ViktVäktarna - Fudgebrownies med hasselnötter

Fudgebrownies med hasselnötter

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Tack för att du finns, tahini! Att baka brownies med dig som fettkälla gör oss bara så lyckliga. Resultatet blir nötigt, krämigt och alldeles, alldeles underbart.

Ingredienser

Tahini, med salt

2½ dl

Sirap

1 dl

Ägg

2 st

Kakao

¾ dl

Bakpulver

1 tsk

Vaniljpulver

½ tsk

Salt

¼ tsk

Hasselnötter

1 dl, hackad/hackat

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop tahini, sirap och ägg.
  3. Blanda ihop kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt och vänd ner i smeten. Blanda runt till en slät smet.
  4. Hacka nötter och blanda ner i smeten.
  5. Häll över i en ugnsfast form (15x20 cm) med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 20-25 minuter.
  6. Låt svalna helt och skär upp i 20 bitar.