Galetter med chèvre och solrospesto
11
Points®
Total tid
3 tim
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bovetegaletter är en fransk klassiker som det inte går att få nog av! Dessa är fyllda med en pesto på solroskärnor, parmesan, citron, vitlök och olivolja. Dessutom torkad kapris, färsk getost, mild lök, tomater och pepprig ruccola. Det är med andra ord en riktig lyxgalette!
Ingredienser
Bovetemjöl
2½ dl
Vatten
3½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Kapris
50 g, 1 förp à 100 g
Färsk getost (chèvre) max 19 %
70 g
Cocktailtomater
125 g
Lök
1 medelstor(t)/medelstora, silverlök
Solroskärnor
1 dl
Parmesanost
¾ dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
1 st
Olivolja
2 tsk
Margarin flytande 80%
4 tsk
Ruccola
70 g