ViktVäktarna - Gnocchipytt med kalkon och brysselkål

Gnocchipytt med kalkon och brysselkål

11
Points®
Total tid
55 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som en lyxig pytt i panna! Kalkonfilé, bacon, potatisgnocchi, brysselkål och ädelost.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

400 g

Bacon

8 skiva(or)

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Brysselkål

350 g

Potatisgnocchi

400 g

Ädelost 30%

30 g

Persilja

1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kalkon i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 75°, ca 30 minuter.
  3. Skiva upp bacon och skiva lök och vitlök tunt. Halvera brysselkål.
  4. Stek bacon i en torr panna. Ta upp och stek lök och brysselkål i baconfettet tills löken mjuknat och kålen börjat få färg. Tillsätt vitlök och låt steka med hastigt.
  5. Blanda ner gnocchi och stek tills den fått fin färg, ca 10 minuter.
  6. Skiva upp kalkonen och blanda ner tillsammans med bacon. Ta från värmen och smula ner ädelost, låt den smälta något och servera toppat med persilja.

Anteckning

Perfekt resträtt om du har kalkonkött över från en helstekt kalkon.