Gotländsk saffranspannkaka med rårörda blåbär
5
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Gotland är bra på mycket, men bäst är de väl ändå på sin pannkaka? Inte mycket kan mäta sig med en gotländsk saffranspannkaka! Traditionellt serveras den oftast med salmbär, men eftersom det är svårt att få tag på för alla fastlandsbor väljer vi att servera den med rårörda blåbär.
Ingredienser
Blåbär
3 dl, frysta
Florsocker
1 msk
Vatten
4 dl
Salt
1 tsk
Grötris, okokt
2 dl
Mjölk 0,5%
8 dl
Mandelspån
1 dl
Ägg
4 st
Socker
3 msk
Saffran
1 pkt
Kardemumma
2 krm
Rapsolja
1 tsk