Foto av Gratäng med fläskfilé och tomat från WW ViktVäktarna

Gratäng med fläskfilé och tomat

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Visst känns det lyxigt med ostgratinerad fläskfilé? Servera den både till vardag och fest.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

½ st, gul/gula

Krossade tomater

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk

Lagerblad

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Ost 17%

80 g, i 2x2 cm kuber

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär filén i 8 bitar och platta ut dem. Krydda med salt och peppar. Bryn dem i margarin i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över dem i en ugnform. Hacka löken grovt och bryn. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Koka ihop ca 10-15 minuter, utan lock, tills den håller ihop. Häll grädden runt köttet, lägg på en ostkub på varje köttbit. Bred på tomatsåsen över kött och ost. Gratinera i ugn 250° ca 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.