ViktVäktarna - Gratinerad getost med äpplesalsa

Gratinerad getost med äpplesalsa

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gratinerad getost, eller chèvre chaud som vi skulle säga om vi vill imponera lite med vår franska (och vem vill inte det ibland?). Här är det klassiska brödet utbytt mot en fräsch sallad och äppelsalsa. Ljuvligt, helt enkelt!

Ingredienser

Solroskärnor

2 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, syrligt

Gräslök

2 msk

Olivolja

3 tsk

Citron

½ st

Vitvinsvinäger

1 msk

Juice

2 msk, äpple

Sallad

100 g, blandad

Getost (chèvre)

160 g

Honung, flytande

2 tsk

Timjan

1 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och grill.
  2. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Finhacka äpple och blanda med gräslök, 1 tsk olivolja, rivet skal och lite pressad saft av citron. Blanda ner solrosfrön och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda resterande olja, vinäger och äppeljuice till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar. Blanda med sallad.
  4. Lägg chèvre på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över honung, strö över timjan, salt och peppar. Grilla i ugn ca 5 minuter.
  5. Servera osten varm med sallad och salsan.