Foto av Mac and Cheese från WW ViktVäktarna

Mac and Cheese

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Glöm den klassiska varianten av mac och cheese, detta är något helt annat! Med en god lagrad ost och oregano är den ett perfekt tillbehör till grillat.

Ingredienser

Pasta okokt (makaroner)

250 g, skruvmakaroner

Smör

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 3%

3 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Ost riven 17%

3 dl, gärna Cheddar el. Gruyere

Oregano

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan någon minut kortare än paketets anvisningar. Häll av. Smält smöret i en kastrull, lägg i mjölet och vispa ihop. Häll på mjölk och vispa på medelvärme tills såsen börjar sjuda. Ta av kastrullen från spisen, lägg i buljongtärning och två deciliter av osten. Salta och peppra. Lägg upp pastan i sex små formar eller en stor form. Häll på ostsåsen, strö över oregano och resterande ost. Gratinera i ugnen tills ytan är knaprig och härlig. Tips! I delikatessaffärer går det att hitta tryffelsalt eller tryffelolja. Investera i det och häll lite i ostsåsen så kommer din Mac & cheese att ta nya höjder.