Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke
9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mat som funkar lika bra på vardagen som på helgen gillar vi! Detta är verkligen ett sådant recept. Kyckling och rökt skinka med ett gratinerat täcke av cottage cheese och riven lagrad ost smaksatt med färsk oregano och vitlök. Serverat med ris och en göttig tomatsallad. Och så sparris! I alla fall om det är säsong för det, skippa den annars.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
600 g
Skinka
100 g, rökt i tunna skivor
Cottage cheese, naturell 4%
250 g
Oregano
1 kruka(or)
Vitlök
1 klyfta(or)
Ost riven 17%
2 dl
Svartpeppar
1 krm
Ris, okokt
2 dl
Olivolja
1 tsk
Cocktailtomater
250 g
Lök
1 st, röd/röda
Olivolja
1 tsk
Basilika
1 kruka(or)
Sparris
1 knippe(n)