Gratinerade bön- och valnötstortillas
12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här bjussar vi på fredagsmys i (halv-) ny kostym. Gratinerade majstortillas fyllda med en röra på svarta bönor, valnötter och rostad lök, smaksatt med chipotlepasta och sesamolja. Serverade med en smakrik wasabi- och limemajonnäs, koriander, picklad lök och andra göttigheter.
Ingredienser
Picklad lök
2 medelstor(t)/medelstora, rödlökar, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten
Sesamolja
2 tsk
Valnötter
1 dl
Svarta bönor, konserv
2 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Rostad lök
3 msk
Chipotlepasta
1 msk, 1-2 msk
Spiskummin
1 tsk
Majstortillabröd
8 liten(t)/små
Ost 17%
2 dl, riven/rivet
Majonnäs, lätt 30%
½ dl
Fraiche 5%
½ dl
Lime
1 st
Koriander
1 knippe(n)
Wasabi
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Lime
1 st