ViktVäktarna - Gratinerade sötpotatishalvor med svarta bönor

Gratinerade sötpotatishalvor med svarta bönor

8
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sötpotatis fyllda med bönor, majs, chili och gratinerade med ost och solroskärnor är bara såå gott! Serverade med en fräsch avokado- och tomatsallad.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Ost riven 17%

1½ dl

Solroskärnor

2 msk

Cocktailtomater

250 g

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj potatisarna, stick några hål i dem med en sticka eller gaffel och baka i ugn ca 1 timme tills de är helt mjuka.
  3. Gröp ur innehållet ur potatisarna och lägg i en skål. Finhacka chili och blanda ner i skålen tillsammans med sköljda och avrunna bönor, majs och ost. Salta och peppra och lägg tillbaka röran i potatisskalen. Toppa med solroskärnor och baka i ugn ca 15 minuter tills de är gyllene.
  4. Halvera tomater och tärna avokado. Blanda ihop och pressa över lite lime.
  5. Servera potatishalvorna med tomat- och avokadosalladen.

Anteckning

För att spara tid kan potatisarna bakas i mikro, ca 10 minuter, innan de gratineras. Det är gott att servera med en klick fraiche.